TINE SĂNĂTATEA, GREUTATEA SI PORTOFELUL (?) SUB CONTROL IN VREMURI DE CRIZA

TINE SĂNĂTATEA, GREUTATEA SI PORTOFELUL (?) SUB CONTROL IN VREMURI DE CRIZA

Bună, 

Majoritatea dintre noi se confruntă cu acest stil nou de viață bazat pe carantine și restricții,  datorate acestei pandemii de gripa. Este un moment dificil dar cred ca avem nevoie in primul rând sa avem grija de noi si de cei din jurul nostru. In același timp poate ar fi bine sa ne folosim de aceasta perioada pentru a reflecta asupra noastră si poate a ne reinventa sau a reprioritiza ce este esențial in viețile noastre. De fapt, cred ca o sa fim forțați sa ne reinventam, si noi si business-urile noastre. 

Dar sigur sunteți cu toții de acord cu mine, ca acum, cel mai important lucru este sănătatea noastră, a familiei noastre , a prietenilor noștri, a tuturor. 

Acum stăm acasă si realizam ca acest stat acasă nu e la fel ca cel de weekend. Stăm acasă, dar trebuie sa mai si muncim, iar cireașa de pe tort e ca ai si copiii pe cap. Nu-i așa ca abia acum realizezi toate acele habituri (in parte automate), precum, sculatul la ora fixa, micul dejun in graba sau in lipsa, fuga la birou cu o oprire scurta la școală, cafeaua de la 10, ședințe, întâlniri, prânzul la 13, clienți, parteneri, o ultima cafea si fuga acasă, o cina bogata, o bere + telecomanda si noapte buna? Hopa, e altfel acum, total diferit …

Acum, te scoli si parca ceva lipsește, vrei sa pleci dar nu ai unde, deschizi frigiderul, intri in cămară, doar, doar, sperând ca lipsește ceva, sa ai o scuza sa ieși din casa. Cu serviciul nu prea merge ca deh, tu voiai sa fii prezent acolo, calare pe situație, cu echipa lângă tine nu in spatele unui Skype sau web-call. Starea de anxietate creste si involuntar te găsești din nou in fata frigiderului, mâncând compulsiv. Ai nenumărate griji si crezi ca soluția cea mai buna e canapeaua si telecomanda. Si pentru ca acest cocktail sa fie complet mai adăugăm si ceva junk (pop corn, pufuleți, chips, etc). A venit seara si grijile tot acolo, probabil amplificate de știrile de la ora 19, mănânci din nou si legi prietenie nocturna cu Netflix si HBO, ca oricum nu trebuie sa te scoli la prima ora.

Așa cum am spus mai sus, da, cel mai important lucru in aceste momente este sănătatea noastră si pentru asta avem nevoie de un sistem imunitar puternic. Acest lucru nu se poate face peste noapte, si nici nu avem o soluție rapida si miraculoasa, dar ce putem face, si este la îndemâna noastră, este sa ne păstrăm dieta corecta, sa ne asiguram de aportul echilibrat de micro si macronutrienti si sa acordam o atenție sporita exercițiilor fizice si refacerii (somnului ?). 

Hai sa începem cu exercițiile fizice. Putem sa ieșim afara la o mica alergare sau o tura cu bicicleta, dar daca vremea e potrivnica, putem continua sa ne antrenam ușor si in casa. Uite, de exemplu, prietenii noștri de la Replay Crossfit postează zilnic cate un exercițiu si fiecare încearcă sa-l facă acasă. Si ei nu sunt singurii, majoritatea sălilor postează online tot felul de exerciții așa ca nu va fi greu sa găsești ceva potrivit si pentru tine. Si pentru ca suntem in aceasta situație de excepție, datul cu aspiratorul sau mopul este si el considerat sport.

Acum mai mult ca oricând trebuie sa acordam o atenție sporita si somnului pentru ca lipsa lui ne afectează sistemul imunitar. Un somn bun atât cantitativ (suficient) dar si (calitativ) odihnitor, ne protejează sănătatea mintala si sănătatea fizica. Timp de mai multe sute de ani, s-a crezut ca somnul este pur si simplu o stare pasiva, in care corpul si mintea se odihnesc.

A devenit, însă, foarte clar in ultimele decenii ca somnul nu este pur si simplu un moment in care sistam toate activitățile mentale si fizice, ci mai degrabă o „a doua stare”, cu propriile activități mentale si fizice complexe si variate. Somnul este un proces fiziologic esențial ce ajuta creierul si organismul sa se refacă si sa se dezvolte armonios.

Prin urmare, atunci când dormim puțin, suntem mai puțin eficienți, suntem obosiți si nervoși, facem mai multe greșeli, suntem mai putini creativi si ne îmbolnăvim mult mai repede. 

Așa, si am ajuns la ultimul, dar si cel mai important aspect al stării de sănătate si a imunității sporite, dieta alimentara sănătoasă. Pentru o lungă perioadă de timp, m-am gândit că există anumite vitamine și minerale de care ai absoluta nevoie pentru a stimula imunitatea, dar ghici ce? Toate imunoglobulinele – anticorpii – sunt de fapt proteine! Activitatea celulelor albe (micii soldați care luptă împotriva infecțiilor) depinde de cantitatea și calitatea proteinelor. Așadar prima întrebare este, ai destule proteine in dieta ta zilnica? Ah, nu știi cate?  E simplu, 1-1,2g de proteina pentru fiecare kg greutate corporala. Deja ai început sa calculezi si ai o expresie uimita? Nu ești singurul ?. 

Dar ce ne facem in situația de fata in care unele magazine au stocuri limitate sau nu livrează online iar daca livrează, livrează târziu.   

Poți încerca pulberile proteice din portofoliul Healthcorner. Aceste proteine de cea mai înaltă calitate, sunt 100% naturale, 100% organice, fără gluten, fără soia, fără zahar sau aditivi artificiali, pot fi o modalitate foarte bună de a vă asigura necesarul de proteine ale organismului, atunci când alte surse pot fi limitate. Si in același timp poți tine si greutatea sub control ?. 

Pentru a veni in sprijinul vostru am redus preturile considerabil, la mai mult de jumătate din portofoliul nostru si lucram continuu cu partenerii noștri logistici asigurându-ne ca toate produsele comandate sunt manipulate in cele mai stricte condiții de igiena si vor ajunge la tine in cel mai scurt timp.

Multa sănătate va dorim vouă si celor dragi vouă,

Echipa Healthcorner

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

0727940670 contact@healthcorner.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!