DOUBLE HAIR (COMPLEX DE BIOTINA) DE LA NORDBO

DOUBLE HAIR (COMPLEX DE BIOTINA) DE LA NORDBO
Double Hair (Complex de Biotina) de la NORDBO

Biotina mai găsiți, extractul AnaGain face diferența!
Sa va spun si de ce J

Double Hair (Complex de Biotina) de la NORDBO combină extractul organic de mazăre AnaGain cu biotina in doze mari și este dezvoltat pentru a stimula foliculii de păr, pentru a reduce căderea părului și pentru a îmbunătăți calitatea părului. AnaGain este extras din lăstari de mazăre, care sunt deosebit de bogate în substanțe bioactive care activează celulele din foliculii de păr. 

Double Hair (Complex de Biotina) de la NORDBO are efect documentat clinic împotriva căderii părului. AnaGain a fost testat într-un studiu clinic al participanților care suferă de căderea moderată a părului. După 2 luni, rezultatul a arătat o reducere cu 37% a căderii părului și o îmbunătățire vizibilă a densității firelor de păr.

Spre deosebire de alte suplimente cu biotina de pe piață care au excipienți ca gelatina, talc si multe altele, Double Hair de la NORDBO are o eticheta curata, in compoziție fiind adăugat doar extract de orez si de lăstar de mazăre!
Cel de lăstar de mazăre, cu trademark AnaGain, are o importanta deosebita in potențarea efectului biotinei.

Produsul este patentat de Mibelle Biochemistry – unul dintre cei mai mari producători de ingrediente pentru industria cosmetica din Elveția. Compania fondata in 1991 – relativ tânără – si-a câștigat rapid reputația de creator de concepte inovative in domeniul ingredientelor cosmetice precum si de adevărat expert in aria biotehnologiei si biochimiei. Au dezvoltat principii active de înaltă calitate pe baze naturale, cu o expertiza științifică bine fundamentata.
Extractul AnaGain este un ingredient care a luat premiul “Advanced Ingredient Award 2014” la Paris – in cadrul manifestării “Beyond Beauty” – pentru cel mai inovator ingredient pentru îngrijirea parului. Pentru prima data acest premiu a fost acordat unui produs legat de par. Este conceput pentru a combate atât căderea parului cat si pentru a stimula creșterea firului de par. Acțiunea este direcționată la nivel de rădăcină, restaurând intre timp si vitalitatea si strălucirea.

Ca sa înțelegem mai bine cum funcționează trebuie sa înțelegem puțin cum si ce se întâmplă cu parul nostru.

Firul de par creste din ceea ce se numește folicul pilos – adică rădăcina parului. Foliculul este si el format la rândul lui din papilele dermice, puternic vascularizate, care asigura hrănirea si bulb, locul in care celulele firului de par se divid. Tot celulele dermice sunt cele care generează semnale si reglează activitatea celulelor germinatoare de nou fir din matricea foliculara.

Viața firului de par este definita de viața foliculului pilos care are o activitate ciclica, împărțită in 3 faze principale: faza de activitate, numita anagen, faza de tranziție, numita catagen, si faza de repaos, numita telogen. Unii specialiști împart aceasta ultima faza in doua, dar nu asta e important acum.

Prima faza - anagen durează undeva intre 2 si 6 ani – la unele persoane mai mult (cei pe care ii vedeți cu un par lung pana la brâu) sau la alții mai puțin. Depinde de bagajul genetic si nu numai. De asemenea, lungimea acestei faze diferă pentru parul de pe cap fata de cel de pe corp.

Faza de mijloc – catagen durează doar câteva săptămâni fiind o faza de tranziție.

Faza de telogen durează câteva luni. Este faza in care firul de par nu mai este hrănit, dar nici nu cade imediat.

Foliculii de par sunt complet independenți, aflând-se in diferite faze in același timp. In orice moment, aproximativ 85-90% din foliculii scalpului se afla in faza de anagen si aproape tot restul sunt in faza de telogen, de aceea in fiecare zi un număr de fire de par sunt pierdute, ceea ce este perfect normal. Odată căzut firul de par, foliculul va începe un nou ciclu de creștere si va genera unul nou. Pe parcursul vieții un folicul produce in medie cam 15-20 de fire de par.
Ceea ce se numește “rărirea parului” apare in doua situații. Si anume când se dezechilibrează aceste procente – intre anafaza si telofaza - si din ce in ce mai mulți foliculi piloși se vor afla in faza de telogen - aceasta poate sa apară pe motiv de stres, de dezechilibru hormonal sau lipsa de anumiți nutrienti. De asemenea, mai apare odată cu îmbătrânirea, când numărul foliculilor scade in mod natural si cei ramași tind sa producă fire mai scurte, mai subțiri si depigmentate

Ce face AnaGain?
Stimulează expresia genelor unor molecule semnalizatoare in papilele dermale, știute ca fiind responsabile pentru inițierea unui nou ciclu de viață al foliculului:
- proteina NOGGIN, care scurtează faza de telogen
- si factorul de creștere FGF7, care inițiază o noua faza de anagen
Astfel, procentul de fire in faza de anagen va creste si va da parului un aspect mai voluminos.

In general, se știe ca vlăstarii de plante sunt foarte concentrați in elemente nutritive. Se presupune ca izoflavonele, care se găsesc, ca si metaboliți secundari, din abundenta in vlăstarii de mazăre, sunt responsabili pentru efectele benefice aduse podoabei capilare.

Recent publicat pe PubMed apare o evaluare clinica ca având rezultate remarcabile in reducerea căderii parului după numai 28 de zile de 100mg aport/zi – exact cantitatea pe care o găsiți in Double Hair de la NORDBO!


Materiale (Bibliografie):
D. Schmid, E. Belser, F. Zulli, The FGF7 and Noggins genes are key target to hair loss (2013) SOFW – Journal
T Grothe, F. Wandrey, C. Schuerch; Wiley – Phytotherapy Research (2020); Short communication: Clinical evaluationof pea sprout extract in the treatment of hair loss can be found here https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8246764/





 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

0727940670 contact@healthcorner.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!