CEA MAI BUNA PROTEINA VEGETALA – CLEAN LEAN PROTEIN DE LA NUZEST

CEA MAI BUNA PROTEINA VEGETALA – CLEAN LEAN PROTEIN DE LA NUZEST

Proteina Clean Lean Protein (CLP) de la NUZEST este o proteina vegetala din mazăre de proveniența sigura, din culturi sustenabile din Europa (Franța). Este o proteina vegetala completa care poate fi consumata de fiecare dintre noi, avand un continut scazut de carbohidrati si grasimi si este solutia ideala pentru recuperare dupa efort fizic sau inlocuitor de masa. Este recomandata in dieta vegetarienilor sau veganilor si este caracterizata de un gust unic, plăcut (in toate variantele de arome). Dar cel mai important aspect la Clean Lean Protein este faptul ca acest produs nu contine aditivi (de exemplu maltodextrina care este foarte des folosita in suplimentele alimentare) si este fara îndulcitori artificiali sau conservanți. De asemenea este un produs fără gluten, fără soia, nuci, susan, lactoza sau lectina fiind foarte bine tolerata de persoanele cu diferite tipuri de alergii.

Gustul placut, usor dulce, la CLP provine de la taumatina, un produs natural care se obține din cojile semințelor fructului de ketemfe al arbustului Thaumacoccus Daniellii. A fost descoperita in 1970 si de atunci se folosește tot mai mult in industria alimentara. Taumatina este de fapt tot o proteina (mix de proteine similare, compuse din 207 aminoacizi) si este procesata de organism ca atare. Are o putere de îndulcire mult mai mare decât zaharul si de aceea este folosita in cantități mici, ceea ce nu ridica foarte mult aportul caloric.

Materia prima in CLP este mazărea aurie (Pisum  sativum), din care proteina se extrage sub forma de izolat, printr-un proces de producție patentat, bazat pe apa, fără solvenți organici sau hexan, prietenos cu mediul înconjurător si fără tratamente la temperaturi înalte, care de multe ori denaturează calitatea proteinei. Mai multe despre fabrica in care se procesează materia prima puteți afla aici

In urma acestui proces inovator, se obține izolatul de pulbere proteica din mazare care este folosit in CLP si care se numește Pisane (marca înregistrata). Este poate cel mai calitativ izolat proteic de mazăre de pe piață la ora actuala din mai multe motive:

  • Conține in jur de 88-90% proteina in comparație cu alte izolate din mazăre care au maxim 80-85%
  • Conține toți cei 9 aminoacizi esențiali in cantități substanțiale, după cum se vede in tabelul de mai jos, comparativ cu alte surse de proteina.
  • Are un pH de 7.8, ceea ce îl face unul din putinele produse alcaline disponibile pe piață
  • Are o digestibilitate de 98%, ceea ce îl face sa fie foarte bine tolerat de tractul intestinal si ii creste absorbția.
  • Fără OMG-uri in nici unul din stadiile de fabricație, fără dioxid de sulf sau sulfiți si este de asemenea certificat Halal si Kosher  

Proteinele au un rol esențial in susținerea fiecărui proces fiziologic și metabolic din corpul uman. Organismul are nevoie de proteine pentru a se dezvolta, a-si repara structurile, a forma noi structuri, a se apăra si a transmite informația la nivelul sistemului nervos si a-si crea sistemul imunitar. 

Totalitatea proteinelor din alimente sunt alcătuite din 20 aminoacizi. In funcție de capacitatea de sinteza in organism, exista 3 tipuri de aminoacizi:

  • Aminoacizi esențiali (nu se pot sintetiza in organism si trebuie sa provină din alimentație)
  • Aminoacizi neesențiali (se pot sintetiza in cadrul organismului)
  • Aminoacizi condiționat esențiali (nu se pot sintetiza in anumite condiții fiziologice cum sunt sarcina sau perioadele de creștere accelerata)

In tabelul de mai jos avem o paralela a profilului de aminoacizi din Pisane® cu cele ale celor mai întâlnite alte surse de pudre proteice – zer, cazeină, orez brun și ou. Laptele de vacă este de obicei format din aproximativ 80% cazeină și 20% zer.

Profil Aminoacizi (% proteina)

Aminoacid Zer Cazeina Orez Ou Pisane®
Alanina 3.3 2.8 4.5 5.7 4.3
Arginina 2.4 3.5 6.3 5.9 8.7
Acid aspartic 10.3 6.6 6.9 9.2 11.5
Cisteina 2.4 0.3 1.7 1.0
Acid glutamic 16.6 20.3 13.9 15.7 16.8
Glicină 1.7 1.8 3.5 3.2 4.1
Histidină 1.9 2.7 1.8 2.41 2.5
Isoleucină (în) 6.4 4.9 3.5 7.1 4.5
Leucina 9.9 8.7 6.4 9.9 8.4
Lizină 9.5 7.5 2.4 6.4 7.2
Metionină 2.0 2.6 2.3 5.4 1.1
Fenilalanină 3.0 4.8 4.4 7.5 5.5
Proline 6.1 10.6 2.9 3.8 4.5
Serine  5.1 5.6 3.9 8.5 5.3
Threonine  7.1 4.3 2.9 4.0 3.9
Triptofan 2.0 1.5 1.2 1.0
Tirozină 2.9 5.3 4.3 3.75 3.8
Valine  6.1 6.2 4.6 8.8 5.0

Energia, vitalitatea si sănătatea organismului pot fi menținute pe termen lung atunci cand avem suficienta proteina in dieta noastră, care sa asigure structura si refacerea celulara, biosinteza țesuturilortransportarea de nutrienti si sinteza unor hormoni, buna functionare a sistemului imunitar si menținerea echilibrului acido bazic. Nevoia nutrițională de proteine crește dramatic în timpul perioadelor de stres fiziologic, cum ar fi în timpul exercițiilor de anduranță sau de provocare imună.

Stiai ca 20% din corpul uman este reprezentat de proteina, ceea ce înseamnă cam 14kg in cazul unui adult de 70 kg. Practic exista in permanenta in organism o masa circulanta de aminoacizi, care trebuie menținută la o concentrație de nitrogen intre 40 – 80 mg/L pentru a asigura o funcționare sănătoasă a organismului nostru. Aceasta masa circulanta fluctuează in strânsă legătura cu faza de repaus sau de mișcare, postprandial sau de post, cu stresul, boala, exercițiile fizice solicitante sau de anduranță si este important sa o menținem echilibrata, deoarece aminoacizii nu sunt puși in circulație doar prin aport alimentar, ci si prin catabolizarea proteinelor din țesutul muscular. De aceea este esențial ca dieta sa aducă suficiente proteine in organismul nostru. 

Nivelul de aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA) (leucină, izoleucină, valină) prezenti in CLP este mai mare decât în alte proteine vegetale și este, în general, comparabil cu cele din lapte și proteine din ouă. BCAA sunt de interes special în cazul produselor destinate pentru sportivi, deoarece acestea au efecte benefice in diminuarea degradării musculare induse de exercițiul fizic și asigurâ in același timp o sinteza musculara sporita.

Daca vorbim de valoarea biologica (BV – biological value) si neta utilizare a proteinei (NPU – net protein utilisation) trebuie sa spunem ca proteina din mazăre, comparativ cu caseina, soia, orezul si zerul stau in felul următor:

Pea protein 79%
Casein 80%
Rice protein 79%
Soy protein 80%
Whey protein 100%

NPU pentru mazăre, ca izolat proteic este 70.9%

Dezi zerul pare sa aibă cele mai atractive valori, se pare ca nu este vorba numai de „cai putere” aici. Digestibilitatea si factorii nutriționali trebuie luați de asemenea in considerare. Multe persoane pot avea o sensibilitate crescuta la lactoza, scăzându-i astfel valoarea biologica. In plus consumul crescut de proteina animala duce la o creștere a pierderii de calciu in urina, ceea ce afectează sănătatea oaselor in timp. De asemenea multe din pudrele proteice din zer conțin maltodextrina sau alti aditivi (care sunt folositi de multe ori pentru a creste volumul si pentru a prelungi viața la raft), ea fiind metabolizata ca un carbohidrat simplu si poate produce deranjamente gastrice sau intestinale. Atenție la etichete!

In tot cazul, diferiți atleți au diferite preferințe, cerințe si reacții, depinzând de foarte mulți factori, gen vârsta, tipul de activitate si de refacere, dieta, intolerante sau recomandări de la specialiști. De aceea Clean Lean Protein se vrea un produs curat, de cea mai înaltă calitate, cu conținut redus, aproape de zero de carbohidrati si grăsime si un profil complet de aminoacizi, care sa ofere flexibilitatea de a putea fi combinat in ce rație se dorește cu diferite tipuri de carbohidrat sau grăsime.

Studiu de caz: Proteina de zer vs Proteina de mazăre

În timp ce proteina din zer a fost pentru mult timp alegerea favorita pentru sportivi din cauza valorii sale biologice ridicate, există mulți factori suplimentari care pot afecta rolul unei proteine în procesul de refacere, reparare si creștere a masei musculare. Acești factori includ digestibilitatea și absorbția, care pot fi o problema pentru persoanele cu intoleranta sau chiar alergice la lactoza, dar pot fi afectate si de adăugarea altor componente in mixul proteic (zaharuri, aditivi, grăsimi).

Într-un recent studiu clinic efectuat de Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală (INSERM) din Dijon, Franța, proteinele din mazăre și zer au fost comparate cu un eșantion placebo. Cei 161 de sportivi de sex masculin înrolați în studiu, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, au consumat 25g din fiecare  proteină de două ori pe zi, pe o perioadă de 12 săptămâni de antrenamente care vizau partea superioară a corpului. Cercetătorii au descoperit ca, în  general, ambele tipuri de proteine au contribuit la o creștere echivalenta de masa musculara și semnificativ mai mult decât placebo. În plus, într- un subgrup cu cea mai mică forță musculară (biceps) la începutul studiului, cei care au luat proteine din mazăre au prezentat o creștere considerabil mai mare a masei musculare pe parcursul celor 84 de zile ale studiului, comparativ cu cei care au luat proteina din zer.

Concluzie: Sănătatea și vitalitatea organismului nu poate fi menținuta fără un aport suficient de proteine în dieta zilnica. Printr-o dieta echilibrata bogata in proteine si aminoacizi esențiali sprijinim funcțiile cruciale, cum ar fi; structura celulară și biosinteza țesuturilor, transportul și depozitarea de nutrienți și hormoni, funcția imunitară, repararea si refacerea țesutului muscular, detoxifierea și metabolismul.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

0727940670 contact@healthcorner.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!