ASHWAGANDHA: UN SUPERALIMENT CARE TE POATE SCUTI DE STRES & ANXIETATE!

ASHWAGANDHA: UN SUPERALIMENT CARE TE POATE SCUTI DE STRES & ANXIETATE!

Aflați mai multe despre cum natura ne poate ajuta in lupta cu stresul și anxietatea și cum sa adaugi ashwagandha la dieta ta de zi cu zi!


Ai auzit de ashwagandha, altfel cunoscuta ca si regele ierburilor ayurvedice? Știi cum ne ajuta această super plantă atunci când suntem expuși la stres și anxietate?

Ashwagandha este o planta medicinala care a fost folosita de peste 3.000 de ani, în special în medicina ayurvedică. Cu denumirea botanica de „Withania somnifera”, acest arbust mic este originar din India dar poate fi găsit și in Asia de Est si Africa. Ashwagandha are frunze ovale și flori galbene, ale cărui fructe sunt roșii, de mărimea stafidelor. Deși frunzele și fructele acestei plante au o valoare terapeutică mare, partea cea mai folosită este rădăcina, considerată a fi un adevărat izvor de substanțe energo-stimulente.

Ashwagandha conține mai mulți compuși chimici cu proprietăți medicinale, printre care se numără alcaloizii, acizii grași, aminoacizii și zaharurile.

Spre exemplu, 100 de grame de pulbere de Ashwagandha conține:

  • 277 de calorii;
  • 0,3 g de grăsimi;
  • 200 mg sodiu;
  • 36 g fibre dietetice;
  • 11 g de zaharuri;
  • 3,7 g proteine.

În sanscrită, ashwagandha înseamnă „mirosul calului”, datorită mirosului său unic (mă rog nu miroase ca un cal …, dar cu siguranță are un miros  înțepător, de pământ). 

Hai sa vedem care sunt cele mai importante beneficii oferite de Ashwaghanda.

7 BENEFICII ASHWAGANDHA – SUSȚINUTE DE ȘTIINȚĂ!

ASHWAGANDHA BENEFICIU #1 – poate ajuta la reducerea stresului

În Statele Unite, 70% dintre adulți au declarat senzații de stres sau anxietate in viată de zi cu zi. Din păcate nu există nici o modalitate de a elimina total stresul din viața noastră, ashwagandha ne poate ajuta! Ashwagandha este clasificat ca un adaptogen, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul sa gestioneze stresul intr-un mod eficient.

În timpul unui studiu de 60 de zile, 64 de participanți cu un istoric de stres cronic, au luat două capsule de 300 mg extract concentrat de rădăcină ashwagandha sau un placebo. Cei care au luat ashwagandha au raportat o reducere a senzație de stres precum și o reducere a insomniilor cu 69%.

ASHWAGANDHA BENEFICIU #2 – poate ajuta la reducerea anxietății

Conform unui studiu din 2013 al Medical Expenditure Panel Survey (MEPS), mai mult de 1 din 6 americani iau  un medicament pentru reducerea stresului si a anxietății (Xanax fiind cel mai popular în categoria anti-anxietate.)

Dar dacă ar existat o modalitate naturală de a reduce anxietatea si pentru care nu ai nevoie de rețetă? Există – și este ashwagandha!

Un alt lucru foarte important, spre deosebire de medicamentele anti-anxietate, care au efecte secundare nedorite, ashwagandha are reacții adverse minime sau chiar deloc.

ASHWAGANDHA BENEFICIU #3 – poate ajuta la îmbunătățirea funcției tiroidiene*

Dacă ați fost diagnosticat cu Hashimoto sau aveți o tiroidă sub activă, ashwagandha poate fi un remediu natural. Ashwagandha a fost prescris în medicina Ayurvedica pentru disfuncții tiroidiene și cercetătorii au decis să efectueze un studiu prin oferirea participanților a 600mg de extract de rădăcină de ashwagandha pe o perioadă de 8 săptămâni.

Rezultatele, care au fost publicate  în „Jurnalul de medicină alternativă și complementară,” a arătat ca ashwagandha a îmbunătățit semnificativ nivelul hormonului de stimulare tiroidiană ser (TSH) și tiroxina (T4), concluzia fiind că acest adaptogen este benefic pentru cei cu hipotiroidism.

*Consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe orice rutină nouă de sănătate.

ASHWAGANDHA BENEFICIU #4 – poate îmbunătăți calitatea somnului

Ashwagandha a fost recomandat pentru un somn sănătos timp de secole. În limba latină, somnifera  în  Withania somnifera  se traduce la „inducerea somnului” – și se pare ca pentru un motiv foarte bun. Frunzele plantei ashwagandha conțin  compusul activ trietilenglicol, care promovează inducția somnului.

ASHWAGANDHA BENEFICIU #5 – POATE SPRIJINI FUNCȚIA SUPRARENALA

Glandele suprarenale fac parte din sistemul endocrin. Aceste două glande, situate in partea de sus a fiecărui rinichi, sunt responsabile pentru producerea anumitor hormoni. Cele mai frecvente sunt cortizolul și adrenalina, care sunt eliberate de obicei ca răspuns la stres.

Oboseala suprarenala este un rezultat al corpului atunci când este expus la stres pentru o perioada îndelungată. Simptomele de oboseală suprarenale includ: nivel scăzut de energie, confuzie și pofta de zahăr.

ASHWAGANDHA BENEFICIU #6 – Ajuta la creșterea masei musculare

Există două motive pentru care ashwagandha înseamnă „mirosul calului” în sanscrită: 1) Are un miros unic și 2) te face puternic, precum un cal! Cercetările arată că ashwagandha poate crește masa musculara – în special la bărbați.

Un alt beneficiu? Același studiu a arătat că poate reduce grăsimea corporala! Devine interesant, nu?

ASHWAGANDHA BENEFICIU #7 – poate îmbunătăți funcția sexuală & fertilitatea

Într-un studiu din 2010,cercetătorii au tratat 75 de bărbați infertili cu ashwagandha. Rezultatul? Creșterea numărului de spermatozoizi și motilitatea, precum și o creștere a testosteronului.

CUM INCLUD ASHWAGANDHA ÎN DIETA MEA

Datorită gustului amar și mirosului înțepător al ashwagandha, îl veți găsi adesea sub formă de tablete sau capsule.

Este, de asemenea, disponibil sub formă de pulbere, sau in compoziția diverselor suplimente nutritive.

Proteina Vegetala Fresh Blueberry – Un shake excelent pentru micul dejun cu o combinație perfecta de proteine, antioxidanți si micronutrienti pentru un start perfect al zilei.

ENERGIZANT- Combinația optima de proteine din mazăre, semințe de floarea soarelui, cânepa si semințe de dovleac formează întreaga gama de aminoacizi necesari unei proteine complete, inclusiv BCAA, si un plus de macro si micronutrientii necesari. 
STAREA DE BINE – Pentru a ajuta corpul in lupta cu stresul, poluarea si toxinele zilnice, antioxidanții sunt absolut necesari. Afinele sunt o bogata sursa de polifenoli, care protejează împotriva stresului oxidativ. Hibiscus si măceșele sunt bogate in flavonoide si alți antioxidanți care ajuta ficatul in detoxifiere iar măceșele singure au un aport important de Vitamina C, esențială pentru regenerare.
ECHILIBRU – Ashwagandha sau ginsengul indian este foarte mult folosit in medicina ayurvedica si este dovedit prin studii clinice ca este un suport perfect in lupta împotriva stresului prin reglarea nivelului de cortisol. 

Mix de Superalimente Organice Mellow Yellow – Mixul de superalimente Mellow Yellow de la Your Super este un remediu natural și gustos împotriva stărilor de stres, oboseală, anxietate și insomnie.

Ritmul vieții cotidiene este mult prea stresant? Adormi foarte greu noaptea și ai un somn agitat? Știm cum e să te simți mereu obosit și împovărat de griji. Încearcă acest mix de plante ayurvedice cu proprietăți adaptogene, care te va ajuta să te relaxezi, să te odihnești mai bine și să fii mai energic și plin de viață – Mellow Yellow Organic Superfood Mix  de la Your Super.

Unplug (Night time Nootropic) – Un mod simplu de relaxare a sistemului nervos datorita conținutului natural de Magneziu si Zinc plus extracte de Ashwagandha, Rhodiola, pudra de Brahmi, L-Theanine si Montmorency Cherry.

Prea mult stres? Ai probleme cu somnul? Unplug este soluția care te va ajuta. Dezvoltat de cei mai buni neurologi la nivel mondial, Unplug te va ajuta prin calmarea sistemului nervos, relaxarea mintii si asigurând un somn liniștitor. ATENTIE: NU ESTE O PASTILA DE DORMIT! Unplug va asigura creierului 10 ingrediente active care vor accelera producerea hormonilor necesari pentru o buna dispoziție, relaxare si somn liniștitor. Este o soluție naturala pentru somn odihnitor. Folosit de atleții profesioniști si cei cu un loc de munca solicitant.

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

0727940670 contact@healthcorner.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!