CEL MAI BUN MOMENT PENTRU A BEA UN SHAKE DE PROTEINE

CEL MAI BUN MOMENT PENTRU A BEA UN SHAKE DE PROTEINE

Probabil ai auzit că cel mai bine este să consumi un shake cu proteine imediat după un antrenament sau după o sesiune de exerciții fizice intense. Adevărul e că poți si chiar este recomandat să-ți iei proteina constant pe parcursul zilei, incluzând-o la fiecare masa.

In principiu, proteinele ajuta si ele la menținerea homeostaziei corpului, întrucât in mod constant exista o descompunere si recompunere a proteinelor structurale si funcționale in organism. Ele provin si din alimentație, dar si din țesuturi. Daca aportul din dieta este insuficient, ele se descompun din țesuturi. Cu alte cuvinte, daca ești pe o dieta hipercalorica, proteinele ajuta la construirea masei musculare, iar daca ești pe o dieta hipocalorica, proteina exogena previne pierderea de masa musculara.

Cantitatea recomandata a fi consumata zilnic depinde de ce vrea fiecare, dar cărțile de specialitate spun ca n-ar trebui sa coboram sub 0.8g/kg corp si exista studii care spun ca mai mult de 1.67g/kg corp nu se metabolizează oricum – rezultat stabilit folosind metoda biopsiei musculare. In cazul sportivilor de performanta exista totuși diverse abordări in care consumul pe zi pe kg corp se duce si la peste 2g.

Exista totuși diferite beneficii asociate consumului de proteine, în funcție de momentul când este consumata. Alegerea acestui moment va depinde de scopul tău personal și nevoile tale de sănătate.

Beneficiile unui shake de proteine dimineața

Un mic dejun sau un shake proteic iți va aduce o energie care se eliberează mai greu, dar durează mai mult. Comparativ cu carbohidrații care „se aprind” si se consuma repede, reprezentând combustibilul de electie al corpului uman, proteinele sunt comparate cu lemnul de esență tare care odată pus pe foc arde mai greu si da căldură pentru mai mult timp. 

Dacă urmați o dieta prin care încercați sa pierdeți în greutate, o porție de proteine servite dimineața ar putea fi, de asemenea, foarte eficient. Te activează atât cat ai nevoie, fără sa te facă sa te simți prea plin si fără sa existe riscul ca excesul sa fie depozitat 

Daca este asociata cu carbohidrați le va încetini absorbția, reducând-se astfel eliberările bruște de insulina si căderile asociate. Se păstrează in acest fel oarecum constant nivelul zaharului in sânge, se vor reduce si poftele de dulce si te va menține mai focusat pe ce ai de făcut.Potrivit unui studiu de la Universitatea din Missouri, oamenii care au primit 30 de grame de proteine la micul dejun nu au avut acea senzație de foame pe tot parcursul zilei și de asemenea s-au văzut schimbări favorabile în activitatea hormonilor și semnalele creierului care controlează pofta de mâncare. 

Dacă optezi pentru un shake de proteine, si ești vegan, folosește unul fără gluten și în mod ideal fără zahăr sau aditivi artificiali, de exemplu Fresh Blueberry Vegan Protein de la Motion Nutrition. Tot pentru vegani, varianta cu carbohidrați ar fi Muscle Power de la Your Super. Daca nu ai o problema cu lactoza, Classic Whey este varianta noastră de proteina din zer. Este de maxima puritate – criteriu esențial in alegerea proteinei din zer –  provenita de la ferme din Europa , de la vaci hrănite cu iarba, certificata organic. Proteina din zer este cea mai completa si cel mai bine absorbita forma de proteina. 

Beneficiile unui shake proteic după amiaza ar fi ca reduce foamea, creste senzația de sațietate si efectul imediat ar fi ca nu se mai mănâncă la fel de mult la cina 

Beneficiile unui shake de proteine seara

În timp ce proteinele consumate dimineața sunt folosite pentru a produce mai multă energie, seara, aceeași sursă de hrană va ajuta in recuperarea de peste noapte si in procesul de creștere a masei musculare. 

Se pare ca aportul de proteina la masa de seara, cu 3 ore înainte de culcare, nu face mare diferența, dar o cantitate de pana la 40g de proteina luata imediat înainte de culcare este absorbita eficient si creează acea disponibilitate de aminoacizi care creste rata de sinteza a proteinei musculare, cu rezultate vizibile in ceea ce privește creșterea masei musculare. Acest lucru se datorează printre altele, si faptului că hormonul de creștere STH, care  este un hormon anabolizant in metabolismul proteic este eliberat in prima parte a nopții si acesta este unul din responsabilii principali ai refacerii celulare si resintetizării proteinelor la nivel muscular. Puteți citi mai multe despre asta aici.

Deci, dacă aveți nevoie sa va refaceți după o accidentare sau simplu, doriți o mai buna definire  musculara pentru o mai mare rezistenta si forța, consumul de  proteine suplimentare seara, imediat înainte de culcare v-ar putea fi de mare ajutor.

Pentru un somn mai bun si liniștitor este de folos combinația de proteina cu carbohidrat, la ora normala de masa de seara – găsiți mai multe detalii aici). Proteinele consumate seara, însă, ar trebui să fie de asemenea bogate în triptofan, care este un aminoacid esențial necesar organismului pentru un somn odihnitor.

Dacă sunteți vegan, atunci  amestecul din proteinele provenite din semințe de floarea-soarelui, semințe de dovleac, ovăz și proteine de orez face asta pentru tine. Este de fapt exact mixtul folosit de Motion Nutrition pentru Chocolate Spice Vegan Protein , care pe lângă triptofan conține si mușețel – un bine-cunoscut calmant. Dacă nu aveți un regim vegan si mâncați produse lactate, vă puteți bucura de beneficiile proteinei Classic Whey obținute din zer organic, care este sursa cea mai biodisponibila de triptofan. 

Consumate la masa de seara sau imediat înainte de ora de culcare in funcție de obiectiv, vor duce la un somn odihnitor si o refacere completa. 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

0727940670 contact@healthcorner.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!