CE SUNT SUPERFOODS (SUPER ALIMENTE)?

CE SUNT SUPERFOODS (SUPER ALIMENTE)?
O căutare rapidă Google pentru definiția unui Superfood (Super Aliment) spune că este „un aliment bogat în nutrienți considerat a fi deosebit de benefic pentru sănătate și bunăstare.” 
 
OK, super,  dar  ce înseamnă asta cu adevărat? 

Pentru a explica intr-un mod foarte simplu, super alimentele sunt puteri nutritive. Super alimentele sunt extrem de bogate in micronutrienti, cum ar fi vitaminele, mineralele, precum și antioxidanți, enzime și grăsimi de sănătate. Toate aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru corpul tău, astfel încât să fii in cea mai buna forma. 
 
Sau explicat intr-un alt mod: super alimentele sunt super eroi din lumea plantelor. Dar în loc de combatere a criminalității, super alimentul este combustibilul corpului tău astfel încât acesta să poată funcționa perfect si sa lupte împotriva bolilor cronice sau altor deficiențe de nutrienți. 
 
Și chiar dacă super alimentele nu sunt marcate cu un „S” ca Superman sau poarta pelerine drăguțe, sigur le-ați văzut, probabil, la unele dintre magazinele sau raioanele de alimente sănătoase (Bio, Eco, Organic). 
 
Majoritatea super alimentelor se găsesc în natură și cresc din sol: fructe, legume, semințe, ierburi, alge marine și frunze.

Deși este adevărat că nici un aliment nu este un remediu medical pentru toate, mai multe studii științifice au arătat că anumite alimente pot oferi beneficii mai mari de sănătate decât altele. Iată câteva dintre alimentele care si-au câștigat titlul de „Superfood”.

TOP 20 SUPERFOODS (SUPER ALIMENTE)!


Acai – Acai sunt fructe de pădure native din America Centrală și de Sud, în special in Brazilia unde cresc în diferite părți ale pădurii tropicale Amazoniene. De asemenea, este cunoscut si sub numele de boabe de frumusețe braziliana, datorita conținutului mare de antioxidanți (mai mult decât afine) ce poate ajuta la prevenirea semnelor de îmbătrânire și să păstreze pielea tinara și sănătoasa. 
 


Acerola Cherry – În ciuda numelui său, o cireașă Acerola nu este o cireașă adevărată. Aceste fructe asemănătoare cu cireșele, conțin unul dintre cele mai mari niveluri de vitamina C – chiar mai mult decât portocalele. Acerola este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina A și antioxidanți.

 


ALFALFA – Planta Alfalfa face partea din familia mazărei. Când ajunge la maturitate se înalta pana la 80cm, având flori violet in timpul verii. Mai este cunoscuta si sub denumirea de lucerna in agricultura. Denumirea de alfalfa provine din araba (al-fal-fa) cuvânt care înseamnă : „părintele tuturor alimentelor”- numele obținut datorita valorilor sale medicinale si nutriționale excelente. Alfalfa este un aliment unic si complet, cunoscut si folosit de către civilizația araba încă din timpuri străvechi. Studiile științifice au arătat ca alfalfa conține cele mai cunoscute vitamine, minerale si aminoacizi cunoscuți pentru o sănătate de fier, fiind de pana la 10 ori mai bogata in minerale decât majoritatea cerealelor.
 


Banane – Bananele sunt una dintre cele mai populare fructe din lume, făcându-le un Superfood ușor și accesibil pentru a fi adăugat la dieta ta. Cei mai mulți oameni știu că bananele sunt o mare sursă de potasiu, care este benefic pentru sănătatea inimii. Conținutul de fibre de banane ajuta în digestie și păstrează nivelurile de zahăr din sânge la un nivel constant.
 


Baobab – Baobab este un fruct din Africa numit si „Pomul vieții”. Bogat in antioxidanți și polifenol aceste fructe au fost folosite de secole pentru a trata multe afecțiuni. Datorită conținutului său ridicat de vitamina C (7-10 ori mai mult decât portocalele!) baobabul poate stimula sistemul imunitar și ajuta in creșterea absorbției de fier. Studiile au arătat ca acest super fruct african poate regla nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățește digestia. 
 


Orz – Orzul este un aliment bogat în nutrienți, încărcat cu vitamine și minerale cum ar fi fierul și calciul. Cercetările arată ca proteina concentrata de orz iarba poate stimula sistemul imunitar, dar poate, de asemenea, sa ucidă celulele canceroase. 

 


Afine – Afinele sunt dovada că super alimentele vin în pachete mici. Aceste fructe de pădure mici, dar puternice sunt încărcate cu substanțe nutritive de combatere a bolilor cum ar fi antioxidanții și fitochimicale, precum și un nivel ridicat de vitamina K, C și E. 

 


Cacao – Cacao bruta conține 300 de compuși chimici diferiți, conținutul de antioxidanți este de 4 ori mai mare fata de ciocolata neagra prelucrate regulat și de 20 de ori mai mult decât la afine.

 


Roşcovă – Similar cu cacao, roșcova este bogata în antioxidanți (acid galic și flavonoide) care ucid celulele canceroase. Roșcova are de asemenea un conținut ridicat în fibre, calciu și potasiu.

 


Seminte Chia – Semințele Chia datează din 3500 î.Hr. și au fost constant parte din dieta aztecilor. În Maya, „Chia” înseamnă tărie, ceea ce are sens având în vedere faptul ca semințele Chia sunt o sursă excelentă de proteine. Sunt, de asemenea, bogate în acizi grași omega-3, fibre și antioxidanți.

 


Chlorella – Chlorella este o puternica micro-alga, care conține mai mult clorofilă decât orice altă plantă. Din acest motiv, Chlorella poate proteja organismul împotriva tratamentelor cu radiații. Cercetările arată, de asemenea, că Chlorella detoxifiază metalele grele din organism și împiedică absorbția lor
 


Nucă de Cocos – În timp ce nucile de cocos sunt de obicei asociate cu vacantele tropicale, acest fruct exotic este de fapt o mare sursă de grăsimi sănătoase și substanțe nutritive esențiale

 


Guarana – Fructele de pădure Guarana sunt native în Brazilia și au fost folosite de secole de triburile  amazoniene pentru proprietățile sale terapeutice. Datorită conținutului său natural de cafeină -4-6 ori mai mult decât boabele de cafea- Guarana poate reduce oboseala și îmbunătățește  concentrarea.
 


Lucuma – Lucuma a fost consumata în America de Sud încă din 200 AD și este cunoscut sub numele de „Aur de Incas.” Fructele cu gust dulce sunt bogate în polifenoli și carotenoizi, care pot proteja împotriva bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiace și diabetul zaharat. Lucuma conține, de asemenea, fibre, calciu, fier și vitamina C.
 


Maca – De asemenea, cunoscut sub numele de ginseng peruvian, rădăcina de Maca este similar cu legume precum broccoli și conopida. Mai multe studii au arătat ca Maca îmbunătățește starea de spirit in mod natural si  poate reduce simptomele de depresie si anxietate. Alte beneficii interesante includ o creștere a libidoului  (la bărbați și femei) precum și o creștere a fertilității la bărbați.
 


Maqui – Boabele de Maqui sunt extrem de bogate in antioxidanți – de trei ori mai mult  decât murele, afinele, căpșuni sau zmeură. Ele sunt în primul rând bogate în antocianine, care dau fructelor de pădure culoarea lor violet închis. Acestea s-au dovedit a  reduce deteriorarea  radicalilor liberi,  reduce riscul de hipertensiune arterială și chiar  suprima creșterea tumorilor.
 


Matcha – Matcha, sau praf ceai verde, conține de 3 ori mai multe catechine (un tip de antioxidant) decât ceaiul verde obișnuit. Cofeina naturala din Matcha, creste nivelul de focus si concentrare dar fără a afecta nivelurile de energie. Cercetări suplimentare arată ca Matcha  îmbunătățește atenția, timpul de reacție și de memorie
 


Moringa – Moringa este bogata în antioxidanți, precum și proteine, potasiu și calciu. De asemenea, conține de 6 ori mai mult fier decât varza și oferă toți cei 9 aminoacizi esențiali. În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate dumneavoastră, cercetările arată ca Moringa reduce inflamațiile,  susține creierul și sanatatea cardiovasculara  și reduce deteriorarea ficatului
 


Spirulina – Spirulina este o micro-alga de culoare albastru-verde și una dintre cele mai nutritive alimente disponibile. Aztecii, care s-au referit la Spirulina ca „Tecuitlatl”, l-au consumat pentru energie și tărie, ceea ce are sens având în vedere că este o sursă completă de proteine. Există, de asemenea,  foarte multe studii care demonstrează efectul pozitiv al Spirulinei in tratamentul cancerului.

 

 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

0727940670 contact@healthcorner.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!